Undvik ryggproblem med fotvänliga skor

Med rätt skor kan du bli av med din ryggsmärta. Vad du har på dig på fötterna påverkar hur rygg, nacke och andra kroppsdelar mår. Välj alltid ett par sköna och fotvänliga skor som får din kropp att må bra.

Ett par bekväma skor är viktigt för att du ska kunna promenera och röra dig obehindrat. Dåliga skor har en direkt koppling till en rad olika fotproblem och till smärtor i andra delar av kroppen. Valet av skor kan bland annat påverka ryggen och nacken. Om du har ryggproblem är det hög tid att se över dina skor. Här kan du läsa mer om hur skorna påverkar hur din rygg mår och vad du bör tänka på när du väljer skor.

Så påverkar skorna din rygg

Lower,Back,Pain.,Man,Holding,His,Back,In,Pain.,MedicalEtt par sköna skor är viktigt för att kroppen ska må bra. Skorna måste passa just din fot för att de ska vara bekväma att använda. Hos det svenska varumärket Cinnamon hittar du fotvänliga skor som ger stöd åt fötterna, ryggen och övriga kroppsdelar. Skorna är tillverkade i mjukt skinn utan hårda sömmar eller vassa kanter vilket gör att de även passar för känsliga fötter. Sedan starten 2009 har Cinnamon erbjudit högkvalitativa skor som både är snygga och bra för kroppen. Deras skor har en viss lutning vilket är bra både för rygg, hälsena och knä.

Många är medvetna om att högklackade skor kan vara smärtsamma att gå i, men desto färre vet att även platta skor är dåliga för kroppen. För platta sulor kan ge ordentlig värk även i rygg och nacke. Dålig kroppshållning kan ge smärta i ryggen och därför är det viktigt att titta på vad du har på dig på fötterna. Ditt skoval påverkar nämligen fotstabiliteten vilket direkt påverkar belastning i rygg, nacke, knän och höfter. En diffus smärta i ländryggen kan vara tecken på att du använder fel sorts skor. Det finns inga vetenskapliga bevis på att platta skor som Converse och ballerinaskor ger ryggsmärta, men det kan hjälpa att byta ut dem mot mer fotvänliga skor med bättre stötdämpning, lutning och stabilitet.

Välj skor som får kroppen att må bra

För att bli av med smärtan i ryggen eller andra delar av kroppen bör du välja ett par skor som uppfyller en eller flera av följande kriterier:

  • Stabil
  • Rymlig vid tårna
  • Viss lutning
  • Bra stötdämpning